IKEA Heerlen Youth & Art

IKEA Youth & Art: 72 kunstwerken

Jongeren en kunst: een goede combinatie! Sinds dinsdag 14 mei stelt IKEA Heerlen 72 kunstwerken van scholieren ten toon tijdens IKEA Youth & Art. Tot en met 16 juni zijn deze kunstwerken te bewonderen en kun je je stem uitbrengen.

Feestelijke opening

Op dinsdag 14 mei vond bij IKEA de vernissage van IKEA Youth & Art 2019 plaats. Net als in de voorgaande zeven jaren doen scholieren uit Nederland, België en Duitsland mee aan het kunstproject. Deze keer hebben scholieren van middelbare scholen kunstwerken gemaakt, passend bij het thema “geel+blauw=groen”. De kunstwerken worden tot en met 16 juni tentoongesteld bij IKEA Heerlen.

De deelnemers zijn afkomstig van BC Broekhin uit Reuver, GO! Campus Genk (BE) en het Carolus-Magnus-Gymnasium uit Übach-Palenberg (DE). Leerlingen tussen 12 en 15 jaar maakten in totaal 72 kunstwerken, die tot en met 16 juni te bewonderen zijn bij IKEA Heerlen.

Aan wie geef jij je stem?

Stemmen op favoriete kunstwerken kan zowel in de winkel als online. Op www.facebook.com/IKEAHeerlen kunnen de kunstwerken geliked worden. De likes worden na afloop bij de stemmen opgeteld. Daarnaast is er een vakjury met juryleden uit de kunstwereld, het onderwijs en van IKEA. De drie deelnemende scholen ontvangen bij de afsluiting van de expositie allemaal een cadeaupas van IKEA Heerlen. De school met de meeste stemmen wint de cadeaupas met het hoogste bedrag.

Museumbezoek om inspiratie op te doen

De deelnemers maakten in het Museum Ludwig Forum in Aken kennis met moderne kunst en met elkaar. In maart hebben ze gezamenlijk het museum bezocht, verschillende kunstwerken bekeken en praktische opdrachten uitgevoerd. Zo konden ze alvast inspiratie opdoen voor hun eigen kunstwerk.

Al zeven keer eerder werd een soortgelijk project georganiseerd. Deelnemers kwamen daarbij uit diverse richtingen en lagen van het onderwijs: basisscholen, middelbare scholen, speciaal onderwijs, MBO en nu dus weer middelbaar onderwijs.