We zien weer steeds meer chique verschijnen in onze interieurs. Misschien een beetje als reactie op al het kille en rauwe dat we in deze wereld helaas teveel tegen komen. Een beetje luxe geeft ons een comfortabel gevoel, het verfijnde zorgt ervoor dat dit interieur licht voelt en daarmee perfect past bij het voorjaar. De donkere tinten zorgen voor contrast en diepte en brengen het geheel helemaal in balans. Wat we plaatsen is goed doordacht, het principe less is more is wel van toepassing op deze stijl. Kies je spullen dus met aandacht en met smaak. Hoe? Zo dus.

Zelf aan de slag

Stap 1
Werk met diepe, donkere kleuren zoals denimblauw of mysterieus mosgroen voor een flinke dosis sfeer en knusheid. Kijk ook eens naar de donkere tinten koningsblauw of emerald groen, echte tijdloze klassiekers die in eeuwenoude statige herenhuizen al zorgden voor stijl. Genoeg wit en wat lichtgrijs houden deze sfeer toch licht en fris. En het accent? Een vleugje roze natuurlijk voor net dat beetje romantiek en een zacht en verfijnd contrast.

Stap 2
Breng materialen in die luxe uitstralen. Zoals marmer, weer helemaal terug van weggeweest. Mooi geaderd is deze natuursteen een echte eyecatcher in huis. Naast wit is donkergroen of diepbruin marmer een goede keuze voor die touch of glamour. En wat dacht je van goud of messing: glamorous en verfijnd. Samen met hout – voor op de vloer bijvoorbeeld in een chique visgraatpatroon – zorgen deze metalen voor warmte en balans.

Stap 3
Stoffen brengen warmte in huis, zorgen voor net dat beetje zachtheid in deze harde wereld. En kunnen ook luxe toevoegen aan een woning. Denk aan fluweel, zijde of satijn. De rijke uitstraling van bijvoorbeeld fluweel op een bank of – wanneer je klein begint – in een kussen, zorgt voor net dat stukje glamour in huis.

Stap 4
De vormen die bij deze stijl passen zijn rank en slank, elegant en vrouwelijk. Meubels op hoge pootjes bijvoorbeeld, die sierlijk hun functie vervullen in je chique woning. En ronde vormen die het recht-toe-recht-aan doorbreken. Voor net wat meer allure.

Stap 5
Accessoires maken je stijlvolle sfeertje helemaal af. Planten mogen niet ontbreken, de meest levendige toevoeging die je je kunt voorstellen. Ga voor grote planten zoals Monstera, Strelitzia of Alocasia. Ook een chique palm past goed bij deze sfeer. Kies verder bijvoorbeeld voor een ronde spiegel met een dunne lijst van goud of plaats een enkele tak of bloem in een mooie vaas. Houd het licht en luchtig, stijlvol en elegant.

Stap 6
Een patroon dat hier goed tot zijn recht komt is het grafisch lijnenspel, mooi in zwart en wit bijvoorbeeld. En ook een floraal motief zorgt voor een contrastrijke aanvulling en brengt daarmee meer diepte in je interieur.