Woonboulevard Heerlen is een samenwerking aangegaan met de opleiding Logistiek medewerker niveau 2 van Arcus College. De studenten die deze tweejarige opleiding volgen, zijn tussen de 16 en 23 jaar oud. Ze gaan drie dagen naar school en lopen 2 dagen stage.

Stage lopen bij retail bedrijven

Deze stage lopen de studenten bij elf retail bedrijven op Woonboulevard Heerlen. Het voordeel hiervan is dat de stageplekken dichtbij elkaar liggen en de contacten met de bedrijven nauwer zijn dan wanneer ze verspreid liggen door Zuid-Limburg. De begeleider van Arcus maakt regelmatig een rondje langs de stageplekken om te informeren hoe het met de stagiair gaat. Wanneer zaken niet zo soepel verlopen, kan snel actie worden ondernomen door de begeleiding vanuit Arcus.

Een kijkje in de keuken

Een tijd lang kregen de studenten les op locatie. Gamma stelde hiervoor een ruimte ter beschikking. Het doel hiervan was om de praktijk dichter bij de theorie te brengen. Zo kon onder lestijd een kijkje worden genomen in het magazijn van een winkel, onder andere bij IKEA. En behalve logistieke werkzaamheden, ziet de student ook hoe verkoopwerkzaamheden in zijn werk gaan.

Deze bedrijven hebben stagiairs of hebben deze gehad:

 1. Xenos
 2. Stox
 3. Blokker Tuin
 4. Kwantum
 5. Jysk
 6. Pronto
 7. Knibbeler
 8. Leen Bakker
 9. Dreams
 10. Pet’s Place
 11. Gamma

Volgend jaar

Dit project is een pilot voor het schooljaar 2017 – 2018. Voor volgend schooljaar bekijkt Arcus en Woonboulevard Heerlen of tevens studenten van de opleiding Verkoper stage kunnen lopen in de winkels van de Woonboulevard. Woonboulevard Heerlen draagt graag haar steentje bij aan de ontwikkeling van deze jonge professionals.

      

Recommended Posts