Duurzaam winkelen bij Woonboulevard Heerlen

Wil je thuis meer energie besparen, maar weet je niet waar je moet beginnen? In samenwerking met DUW Parkstad organiseren wij verschillende cursussen met betrekking tot duurzaam wonen. Daarnaast heeft het merendeel van de ondernemers op Woonboulevard Heerlen een ruime keuze aan energie- en  kostenbesparende producten. Samen stomen we je woning klaar voor een gezonde en duurzame toekomst. Zo ga je niet alleen zuinig om met het milieu, maar ook met je eigen portemonnee! Verder vindt je op deze pagina tips, cursussen en nieuws over duurzaamheid.

DUW Parkstad komt naar je toe!

Wil je thuis meer energie besparen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan een gratis DUW Check aan! Een van de DUW Coaches komt op afspraak bij je op bezoek om uitgebreid advies te geven over duurzaam wonen/bouwen en te begeleiden bij de daadwerkelijke aanschaf van energiebesparende maatregelen. Aan de hand van het door DUW Parkstad ontwikkelde duurzaamheidsprotocol wordt je woning gescand. Na afloop ontvang je een uitgebreid adviesrapport waarin je alle bevindingen, maatregelen en adviezen na kunt lezen. In tegenstelling tot een normaal EPA-Maatwerkadvies (kosten: ± €250,-) ontvang je het adviesrapport geheel kosteloos!

Aanbod

Energie

In je huishouden gebruik je energie voornamelijk voor apparatuur en verlichting. Besparen op elektriciteit kun je zeer snel doen door het toepassen van LED lampen en energiezuinige apparatuur (zoals wasmachine, koelkast).

Water

Water besparen gaat op veel verschillende manieren. Zo kun je gemerkt en ongemerkt flink besparen op water.

Afval

Wat is eigenlijk afval? Het klinkt als een stomme vraag, maar dat is het niet. Wat je niet meer kunt gebruiken kunt voor een ander juist waardevol zijn.

Verbouwen

Verbouwen is bij uitstek geschikt om je woning duurzamer en zuiniger te maken. Als je gaat verbouwen doe je er goed aan om na te denken over hoe je een zuinige en duurzame woning krijgt.

Lifestyle

Verschillende apps zijn te downloaden op mobile apparatuur om snel inzicht te krijgen in energiebesparende en milieuverbeterende lifestyle aanpassingen.

Tricks

Veel elektrische apparaten hebben een stand-by stand. Deze ‘slaapstand” veroorzaakt vaak veel sluipverbruik.