Een moodboard. Klinkt leuk, maar wat kan ik er precies mee? En hoe maak ik dan zo’n moodboard? Woonboulevard Heerlen helpt je in zeven stappen op weg.

Wanneer je een ruimte gaat inrichten werkt het fijn om een beeld te hebben van welke stijl je wilt gaan toepassen. Een moodboard helpt je hierbij.

Stap 1

Breng je wensen voor de ruimte in kaart. Wat wil je er kunnen doen en wat heb je hierbij nodig? En welke sfeer zou je hier willen neerzetten? Dit op een rijtje zetten helpt je om wat concreter te zoeken.

Stap 2

Verzamel inspirerende beelden. Zoek op internet of kijk op Pinterest. Ook Instagram is een goede plek om gericht op interieurfoto’s te zoeken en zo ook persoonlijke beelden te vinden. Blader door woonbladen en bezoek winkels voor brochures en ideeën.

Stap 3

Je hebt nu een beeld van de stijl die je mooi vindt en van de meubels die je nodig hebt. Maak je moodboard concreet met afbeeldingen van bijvoorbeeld een tafel, stoelen of zithoek die bij de gekozen sfeer passen.

Stap 4

Grote meubels verdienen een grote afbeelding, kleine items een klein beeld. Zorg dat het geheel in de juiste verhoudingen is.

Stap 5

Voeg hier kleuren en materialen aan toe. Met staaltjes die je bij diverse winkels kunt vinden, laat je het geheel nog meer spreken.

Stap 6

Schuif net zo lang met de gekozen beelden en stalen totdat je de ideale compositie hebt gevonden.

Stap 7

Ga lekker shoppen. Met je moodboard bij de hand voorkom je miskopen. Veel plezier!

Ook interessant