Waarom meer als het ook minder kan? Een interieur dat tot in de puntjes klopt, strak en minimalistisch. Waar er alle aandacht is voor de meubels en objecten die er staan, want in deze woning staat alleen het hoognodige. Een interieur waarbij de afwerking tot in elk detail is doordacht, elke keuze is een bewuste keuze. Moderne materialen hebben de voorkeur, bijzondere vormen en ontwerpen staan in de spotlight. Deze ruimte is bedoeld om tot rust te komen. De plek waar door het licht en de lucht om je heen ook ruimte in je hoofd kan ontstaan. Vooral ook fijn tijdens de donkere dagen. Want less is more.

Ga zelf aan de slag!

Stap 1

Less is more is een strakke, minimalistische stijl die uitgaat van de essentie. Wat heb je eigenlijk nodig om prettig te kunnen wonen? Hoe zorg je voor comfort en ruimte met een minimum aan spullen? Het toverwoord hierbij is rust, en dat zie je terug aan het kleurgebruik. Het is vooral wit, grijs en zwart wat de boventoon voert. Om meer pit toe te voegen wordt er voor een echte kleur gekozen als accent. Bij voorkeur een tint die opvalt. En dat kan knalrood zijn of okergeel. Maar ook roze of juist felblauw. Deze kleur komt her en der in het interieur terug en steelt de show.

Stap 2

Moderne materialen vinden hun weg naar een strak interieur. Het zijn vaak harde materialen, denk aan glas, rvs, steen en kunststof. Om het geheel te verzachten en een goede balans te vinden in warm en koud worden stoffen en hout toegevoegd. Op de vloer ligt beton, een grote tegel of een gietvloer. Alles om zo min mogelijk af te leiden en voor een rustige basis te zorgen. Er zijn grote raampartijen die het nodige licht binnen brengen en de omgeving bij het interieur trekken.

Less is More

Stap 3

Om in al die rust en ruimte wat warmte toe te voegen, spelen stoffen een belangrijke rol. Een vloerkleed maakt een soort van eiland van je zitgedeelte, iets dat prettig werkt in een grote ruimte. Het is een verbindend element die zachtheid inbrengt. Gordijnen vallen soepel van plafond tot op de vloer en benadrukken daarmee de hoogte van de ruimte. En ook voor de akoestiek is deze stoffering een uitkomst. Het brengt alles mooi in balans.

Stap 4

Less is more. En zo zie je dat alle ballast is weg gehaald, ook in de belijning. Rechte vormen hebben duidelijk de voorkeur. Een strakke bank die groot is en zo ook weer zorgt voor de nodige rust, vormt de basis van dit interieur. Niet teveel meubels, niet teveel vormen. Dus wat gekozen wordt, is aan de maat, bij voorkeur echt groot. Het heeft daarbij geen krullen, geen versieringen, geen toeters en bellen. Recht-toe-recht aan met hier en daar een afgeronde hoek of vorm. Bijvoorbeeld in een fauteuil of krukje. Die strakheid zorgt ervoor dat het interieur zo minimalistisch aanvoelt. En de rust geeft die de bewoners nodig hebben.

Stap 5

Alles wat je in dit strakke interieur ziet, is zorgvuldig gekozen. En dit geldt zeker ook voor de accessoires. De items die in huis gehaald worden zijn echte eyecatchers. Groot en in hun eentje weten ze de show te stelen. Ze worden daarbij vaak letterlijk in de spotlight gezet door het licht erop te richten. En ook de verlichting zelf is een object op zich, een armatuur is ook bij daglicht mooi om naar te kijken. Designverlichting it is!

Stap 6

Er staat zo min mogelijk in dit interieur, maar toch mag dat beetje groen niet ontbreken. En dan pakken we het meteen groots aan. Met een boom of in ieder geval echt een grote plant. In een grote pot krijgt deze groene onderbreking alle aandacht. Verder hoort hier aan de muur niet veel, een groot kunstwerk of een mooi fotografisch werk in zwart-wit. Less is more.

Less is more

 

Ook interessant