De natuur biedt rust en ontspanning. En heeft in al haar eenvoud zoveel schoonheid in zich. We kunnen dan ook veel leren van het buitenleven en deze inspiratie toepassen om het binnen sfeervol en gezellig te maken. Door goed te kijken naar wat er is in de natuur. De eerlijke materialen en de naturelle tinten zorgen voor een lichte, sobere basis. Vloeiende vormen en variatie in afwerking horen erbij, want in de natuur is ook niks recht. Dit aangevuld met authentieke spullen, het liefst gemaakt van natuurlijke materialen, gerecycled of met de hand gemaakt. Haal dus de natuur in huis, ga voor die Natural vibes.

Zelf aan de slag

Stap 1

Het kleurgebruik is in de natuur vrij rustig. Denk aan alle denkbare bruin- en beigetinten en het grijs van steen en zand. Maar ook het blauw van water en de groene velden. Al die rust krijgt extra pit met hier en daar een knalkleur in de vorm van fleurige bloemen. Ga je voor deze Natural vibes in je interieur dan ga je helemaal los met natureltinten. De basis blijft rustig met zacht wit, grijs, beige, bruin en een tikkeltje zwart. Voeg wat groen of blauw toe en voor wat extra spanning een fel kleuraccent. Alsof je de natuur in huis haalt.

Stijlsignalement: Natural vibes

Stap 2

Hout mag niet ontbreken in een interieur waar de natuur centraal staat. Het is stoer en robuust met een ruwe, onbewerkte uitstraling doordat het jaren aan weer en wind is blootgesteld. Vlechtwerk is helemaal hip, denk aan rotan of rieten webbing in een stoel of als radiatorbekleding. Of sisal in een rond vloerkleed of op de trap. Steen, beton, natuursteen en staal zorgen voor een rustige basis in het interieur.

Stap 3

Natuurlijke stoffen als wol of linnen halen die Natural vibes in huis. Denk aan soepel vallende linnen gordijnen in een originele vlaskleur. Of een mooie wollen plaid voor op de bank. En ook een schapenvacht, rendiervel en koeienhuid doen het goed. Door de verschillende texturen van deze stoffen en vachten zorg je voor de nodige spanning in je interieur terwijl het toch rustig blijft door het naturelle kleurgebruik.

Stap 4

Kijk eens rond in de natuur. Alles groeit door elkaar heen. Niets is geordend of recht als je de natuur haar gang laat gaan en toch blijft het geheel rustig. Daar kunnen we wat van leren. Een natuurlijk ogend interieur mag losjes en speels zijn. Ronde, vloeiende en rechte vormen mogen met elkaar gecombineerd worden. Plaats diverse kleine krukjes bij elkaar als salontafel of durf stoelen met verschillende vormen rond je eettafel te plaatsen. Go with the flow.

Stijlsignalement: Natural vibes

Stap 5

De meubels en accessoires die je kiest zijn duurzaam: gerecycled glas voor een mooie vaas of resthout voor een grote snijplank in de keuken, een vintage servies dat zorgvuldig bij elkaar gezocht is. Maar ook aardewerk potten met een grote plant, een enkele tak of juist een uitbundig plukboeket erin doen het goed. Nu nog een gevlochten mand voor het openhaardhout en een handgeknoopt wandkleed aan de muur en je hebt de Natural vibes te pakken.

Stap 6

De patronen blijven rustig, ze zitten van nature in de materialen die zijn toegepast. Denk aan de nerf in het hout of het wolkige effect van een betonvloer of het lijnenspel dat ontstaat door een bakstenen muur. Wanneer er een motief wordt toegepast is dit geïnspireerd op een plant, bloem of dier. Alles om die fijne Natural vibes zo veel mogelijk naar binnen te brengen.

Ook interessant