Behoefte aan rust is van alle tijden. Thuis is de plek om tot jezelf te komen en je op te laden om de hectiek van alledag weer met een lach op je gezicht aan te kunnen. Die rust zoeken we in natuurlijke materialen, in pure vormen en zachte stoffering voor een comfortabel gevoel in huis. En in kleuren zoals wit met daarbij de tegenhanger die het beste uit al die wittinten haalt: beautiful black. Een combinatie die zorgt voor eenvoud met hier en daar een opvallend detail, zodat het zeker niet saai wordt in huis. Powerful black & white. Een stijl die licht en fris is, precies zoals we dat graag zien in het voorjaar.

Stijlsignalement Powerful black & white - moderne badkamer

Zelf aan de slag

Stap 1: witter dan wit

Luchtig wit en stoer zwart, wie wordt hier niet vrolijk van? Licht en lucht hebben we toch het liefst als buiten de eerste zonnestralen weer voorzichtig het frisse groen de grond uit laten piepen. Gebruik dus veel wit, op de muren en het plafond en hier en daar in wat meubilair. En houdt ook de vloer licht, denk aan een lichtgrijs woonbeton of een blonde houtsoort. Het zwart in meubels, stoffen en accessoires zorgt voor de juiste balans in huis.

Stijlsignalement Powerful black & white - witte bank          Stijlsignalement Powerful black & white - keukenkraan

Stap 2: natuurlijk

Natuurlijke materialen gaan het krachtige zwart wit contrast verzachten. Denk aan een leren fauteuil in een warme cognac kleur of aan een rotan mand om snel wat spullen in op te bergen. Brede houten planken op de vloer doen het goed als mooie basis en koper, messing of goud in wat accessoires zorgen voor een warm accent.

Stijlsignalement Powerful black & white - schrijfbureau          Stijlsignalement Powerful black & white - luxe materialen          

Stap 3: warm schapenvachtje

Comfort breng je in met stoffen uit de natuur, denk aan wol, zijde of linnen. Een zachte en stoere aanvulling kan gezocht worden in een schapenvachtje of rendiervel, want de kracht van deze pure stijl zit in het spelen met en combineren van materialen. Dus mix en match er lustig op los. De kussens op de bank en de gordijnen die het raam omlijsten zorgen voor diepte in het interieur en verzachten de sfeer nog eens extra.

Stap 4: strakke lijnen

De kracht zit vaak in de eenvoud, zo ook bij dit Powerful Black & White. De vormen zijn puur, denk aan een strakke bank met veelal rechte lijnen gecombineerd met een tafel in een ronde vorm. Accessoires zouden hierbij dan juist weer een andere geometrische vorm kunnen hebben, denk aan een hexagoon of driehoek. Zo speel je met pure lijnen en contrast in vormen en breng je extra spanning aan in je interieur.

Stijlsignalement Powerful black & white - luxe badkamer

Stap 5: eenvoud

Accessoires mogen in dit Powerful Black & White niet ontbreken. Het groen van planten en de kleuraccenten van bloemen bijvoorbeeld, voor een levendige toevoeging in dit rustige geheel. Denk aan een enkele voorjaarstak met wat bloesem in een zachte pasteltint in een mooie vintage vaas.

Stijlsignalement Powerful black & white - dressoir

Stap 6: the final touch

Een grafisch lijnenspel geeft je interieur een extra dimensie. Het zwart en wit leent zich hier perfect voor, het contrast zorgt voor een krachtige eyecatcher in het geheel. Leuk in een streeppatroon op een kussen of in een wiebervorm in je vloerkleed. Een geometrisch motief maakt dit Powerful Black & White helemaal af.

Ook interessant