Wild and rich, warm en knus. Wanneer het buiten vroeg donker wordt, willen we het binnen gezellig maken. Lekker de kaarsjes aan als de zon onder gaat en de warmte van binnenuit creëren. In een sfeervolle omgeving. Knus maak je het gemakkelijk met de nodige stoffering: een grofgebreide plaid op de bank, een velours kussen in een diepe, donkere kleur erbij, een rendierhuid aan je voeten. Het mag best wat meer zijn, voor overdaad hoef je niet bang te zijn. Omring je met meubels van donker hout, gecombineerd met een vintage item en gouden accessoires voor dat rijke gevoel van weelde. Ga voor Wild and rich en je voelt je de koning (of koningin) te rijk.

Stap 1

Het zijn de kleuren met een rijke uitstraling die het goed doen bij dit sfeertje. Donkere aardetinten worden afgewisseld met antraciet en zwart voor een luxe basis. Het geheel krijgt extra warmte met beige en crèmetinten in alle schakeringen. En dan komen de accenten. Voor de plantenliefhebbers onder ons kan een pallet met smaragdgroen en een tikkeltje okergeel een weelderig eindresultaat opleveren, naast natuurlijk de nodige planten die sfeer geven. Maar ook saffierblauw of koraalrood kan de ruimte een luxe uitstraling geven. Denk aan de kracht van edelstenen.

Stap 2

De materialen die een interieur Wild and rich maken hebben hetzelfde gevoel van luxe. Marmer is zo’n mooi voorbeeld. De adering en het unieke karakter van elk stuk van dit gesteente, de schittering van de kristallen, marmer zorgt meteen voor glamour. Goud heeft hetzelfde effect, en blijft een populair materiaal om bij de keuze van je accessoires in los te gaan.

Stijlsignalement: Wild and rich

Carpetright

Stap 3

Fluweel is een stof die bij uitstek past bij dit sfeertje. De glans en de luxe uitstraling met een knipoog naar weleer maken dit een populaire stoffering die veel wordt toegepast bij de trends van nu. Voor een net wat wilder effect voeg je hier een dierenhuid aan toe, maakt niet uit welke de voorkeur heeft, het zorgt sowieso voor extra zachtheid en een rijk gevoel. Natuurlijk mag een mooie leersoort niet ontbreken, waarbij de structuur van slangenleer helemaal zorgt voor een exotisch tintje. Go wild!

Stijlsignalement: Wild and rich

Goossens

Stap 4

De woontrend Wild and rich gaat voor veel en meer. Alles kan, alles mag. Ook qua vormen kun je je helemaal uitleven. Rond en rechthoekig worden mooi afgewisseld. Er is aandacht voor detail, denk aan houtsnijwerk wat zorgt voor rijke versieringen in bijvoorbeeld een kastdeur. Of de poten van een tafel die niet recht toe recht aan zijn maar mooie rondingen en vormen hebben meegekregen. Alles wordt versierd, en zo wordt het leven gevierd in huis.

Stijlsignalement: Wild and rich

Leen Bakker

Stap 5

Het marmeren bijzettafeltje, het gouden vaasje, de accessoires die gekozen worden maken dit sfeertje juist zo Wild and rich. Overdaad is het toverwoord, je mag eindeloos combineren en je zorgvuldig bij elkaar geshopte items als jachtcoryfeeën etaleren. Laat ze maar zien, zet ze in de spotlight door er een mooi licht op te laten schijnen of zet ze onder een stolp voor extra aandacht. Ga voor veel en luxe, dan zit je goed.

Stap 6

Waar denk je aan bij een woonstijl die Wild and rich heet? Natuurlijk, aan wilde dieren. De luipaardprint, de zebrastreep maar ook het patroon van slangenleer, het zijn perfecte elementen om toe te voegen. Maar ook de belijning die in notenhout terug te vinden is en een luxe uitstraling van zichzelf heeft. Ook een vintage bloemenpatroon of een afbeelding van een van de meesterschilders uit de gouden eeuw geven je interieur die warmte en luxe die we nu zo nodig hebben.

Ook interessant