[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Er zijn meerdere momenten door het jaar heen waarop we graag een frisse start maken. Januari is de maand van de goede voornemens, vaak op het gebied van gezondheid. Na de zomervakantie beginnen we graag weer met frisse ideeën aan ons werk. En in april willen we graag een frisse start maken in en rond het huis.

Het heeft vast iets met lentekriebels te maken. Het eerste groen komt tevoorschijn en dan willen we als eerste natuurlijk meteen aan de slag in de tuin. Een flinke opruimactie en nieuwe plannen om het buiten in de zomer weer lekker groen en kleurrijk te maken, daar zijn we al druk mee aan de slag[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3593″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3594″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Voor binnen begint dit met de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak. Ja, het bestaat nog echt en het is er niet voor niets, misschien wel eeuwenlang doen we dit met zijn allen. Vroeger rook het dan naar boenwas omdat alle houten meubelen flink onder handen werden genomen. Alle spullen werden van hun plaats verschoven zodat ook de hoekjes en gaatjes waar je normaal niet bijkomt eens flink onderhanden genomen konden worden.

En eigenlijk is er door de jaren heen niet veel veranderd, we kunnen er alleen niet meer drie dagen voor vrij plannen om dan het hele huis door te gaan. We doen het tegenwoordig stap voor stap. En dat is meteen tip 1, hak dit grote project op in kleine stukjes en plan deze kleine taken de komende weken in. De ene keer lap je de ramen van de benedenverdieping, de andere keer doe je de badkamer eens grondig aanpakken. Voor je het weet is je woning weer fris en fruitig en dus klaar voor de zomer.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3598″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3597″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Opgeruimd!

Opruimen is hip. Er zijn zelfs heuse opruimgoeroes over de hele wereld, de Japanse Marie Kondo is een van de bekendste, haar boek ‘Opgeruimd’ is een bestseller. Volg je haar principes dan zit je nooit meer in de rommel en dat klinkt iedereen wel als muziek in de oren. Want aan het eeuwenoude concept voorjaarsschoonmaak is een grote opruimactie gekoppeld, we willen tenslotte dat er een frisse wind door ons huis waait. En we kunnen daar wel wat tips voor gebruiken want de meeste mensen hebben eerder te veel spullen als te weinig. Als ik bij mensen thuis kom voor interieuradvies is dat vaak een van de eerste punten die me opvalt: de woning oogt rommelig omdat er gewoon teveel kleine spullen staan. Tip 2 is dus, kijk eens kritisch om je heen. Wat vind je mooi en waar ben je nu toch echt op uitgekeken? Kun je daar iemand anders een plezier mee doen? Zet het eens weg en kijk of je het mist.

In de meeste gevallen is het antwoord nee. We vinden opruimen best lastig omdat we veel waarde hechten aan onze spullen. Omdat we het vaak zonde vinden om ze weg te doen. Misschien kunnen we er ooit nog wat mee, toch? Maar al die spullen maken je huis niet gezelliger. Bovendien wordt het steeds lastiger om de boel op orde te houden. Dus weeg de nadelen eens af tegen de voordelen. En probeer het eens met wat minder door kritisch door je huis te gaan. Je zult zien, een opgeruimd huis zorgt meteen voor een opgeruimd hoofd.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3595″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3596″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row]

Ook interessant