[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Natuurlijk willen we iets voor het raam. Een mooie stof die het raam omlijst, raamdecoratie die het licht perfect filtert, zonwering die de zon op het juiste moment tegenhoudt of juist iets subtiels voor dat stukje privacy.

We willen een gezellig interieur, knusheid. Vooral nu het om ons heen niet zo goed gaat, willen we het thuis wel aangenaam hebben. Dus zien we ook voor de ramen veel zachte materialen als stof, wol of vilt. En kiezen we voor metaal of kunststof omdat dat ook gewoon heel mooi is, dan combineren we dat toch met iets zachts: een plaid, een vacht of gezellige kussens als tegenwicht. Ook natuurlijke materialen als onbewerkt hout doen het goed, net als de groentinten en zandkleuren die we veel in de natuur zien. Perfecte kleuren voor de raam, dat blijkt wel.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3998″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Kleur!
Degenen die van kleur houden kunnen hun hart ophalen. Want levendige kleuren geven je woning net dat vrolijke gevoel waar we zo naar op zoek zijn. Warme roodtinten zoals koraalrood, blauwtinten als petroleum of juist kobaltblauw, lime of toch liever diepgeel. Maar ook zachte kleuren als turquoise of roze mogen gezien worden. In alle collecties is kleur te vinden. Het is maar net waar je hart naar uit gaat.

Kiezen, kiezen
Okay, ik weet van mezelf wel of ik voor kleur ga of dat ik het bij een rustige tint houd. Maar er is nog zoveel meer te kiezen. Hoe kies ik nu de juiste raamdecoratie of zonwering voor mijn raam? Om te beginnen doe je inspiratie op in winkels, op internet en in de bladen. Wat vind je mooi? Dat is natuurlijk het beste uitgangspunt. Maar dan komen je verdere wensen nog en natuurlijk de beperkingen die er altijd zullen zijn voor jouw specifieke raam. Wil je een gordijn dat zorgt voor een goede nachtrust doordat het goed verduistert? Zoek je privacy maar dan wel met iets dat optimaal het licht doorlaat in je toch wat donkere kamer? Op wat voor een manier kun je de raamdecoratie bevestigen? En als laatste moet je je natuurlijk nog afvragen, kan ik het zelf ophangen of is het toch echt beter dat een vakman het doet?[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4001″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4000″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]XL ramen
Grote ramen vragen om bijzondere oplossingen. Steeds meer huizen worden voorzien van grote glaspartijen dus logisch ook dat fabrikanten van raamdecoratie hierop inspelen. Zo is er nu ook een rolgordijn op de markt gekomen dat speciaal is ontwikkeld voor die grote ramen. Een rolgordijn dat recht op blijft rollen is bij dit formaat namelijk wel zo prettig. Een andere optie is een gordijnjaloezie in een extra brede uitvoering. Bij een gordijnjaloezie heb je de keuze uit diverse stoffen en dessins, een uitgebreid PVC en aluminium aanbod en veel mogelijkheden om het geheel af te maken. Kies bijvoorbeeld voor brede panels van 250 mm, dat zorgt voor sfeer, ook voor je grote raam.

Gefilterd licht
Shutters zijn ideaal om zowel de zon te weren als in de winter de warmte binnen te houden. Het zijn horizontale lamellen die in elke stand instelbaar zijn. Zo kun je dus overdag de shutters helemaal open maken of de lamellen zo draaien dat er een optimale lichtinval ontstaat. Shutters geven een woning cachet en ze passen heel goed bij een landelijk, klassiek maar ook een modern interieur. Door de afwerking ook ideaal in bijvoorbeeld badkamer of keuken.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4003″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Privacy
Je wilt geen inkijk maar natuurlijk wel zoveel mogelijk licht binnen. Dan is raamfolie een goede oplossing. Het hecht zonder lijm en is heel gemakkelijk aan te brengen. De dessins zijn tegenwoordig erg mooi en creatief. Maar ook eenvoudige folie om melkglas te imiteren blijft een goede oplossing. En natuurlijk kun je ook zelf met de folies aan de slag. Ze zijn gemakkelijk te snijden met een hobbymes of een scherpe schaar zodat je naar eigen idee een originele raamdecoratie kunt maken. Met zicht waar jij het wilt en privacy waar het nodig is. Flexibeler kan bijna niet.

Bedieningsgemak
Bij buitenzonwering kiezen we vaak voor elektrische bediening, dus waarom binnen niet? Is toch wel gemakkelijk als met een druk op de knop je rolgordijn dicht gaat. En wat mooi meegenomen is, je ziet geen koordjes of touwtjes meer die vies worden, niet veilig zijn voor kinderen of gewoon in de weg hangen. Een motor wordt onzichtbaar weggewerkt in de binnenzijde van de buis.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4004″ img_size=”full” css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Dag zon
Maken we een overstap naar buiten. De zon schijnt volop dus mogen we weer wakker liggen van zonwering. De huidige buitenzonwering krijgt wat design betreft net zoveel aandacht als de raamdecoratie binnen. Een uitgebreide collectie aan acryldoeken om uit te kiezen bijvoorbeeld. We zien veel tijdloos wit, zwart en grijstinten. En door de keuzemogelijkheden kun je binnen en buiten helemaal op elkaar afstemmen. Naast design is er natuurlijk ook alle aandacht voor onderhoudsvriendelijkheid en stevigheid. Want wind, zon en regen vragen om de nodige maatregelen waar de nieuwste ontwikkelingen een perfect antwoord op hebben gevonden.

Binnenzonwering
En wat is dan de perfecte zonwering voor binnen? Iets dat zonlicht tegenhoudt en daarmee de warmte, maar liever niet het uitzicht belemmert. Binnenzonwering die in de zomer de hitte buiten houdt en in de winter de kou. Goede binnenzonwering is gemaakt van gemetalliseerde stoffen en reflecteert veel van de zonnestralen terug door het glas naar buiten. De reflectie zorgt ervoor dat de ruimte minimaal opwarmt. Gewone raamdecoratie heeft dit effect veel minder doordat het de zonnestralen meer absorbeert. Hierdoor wordt de raamdecoratie warm wat de omgeving natuurlijk ook weer merkt. Als je last hebt van de zon is het dan ook goed om voor binnenzonwering te kiezen. Of liever nog voor goede buitenzonwering, want de zon en warmte buiten weren is natuurlijk nog altijd het meest effectief.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Ook interessant