Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Allereerst kun je je natuurlijk afvragen: wat is jouw stijl? Ga je voor stoer, design, retro of gewoon simpel groen of bloeiend? De keuze is reuze namelijk. Maar dan ben je er nog niet. Want hoe groen zijn je vingers? Ben je een geboren plantenmens of legt elke groene vriend bij jou het loodje?

Welk plantenmens ben jij?

Het is al duidelijk. Het antwoord op die vraag is dus niet zo eenvoudig. Maar in een paar simpele stappen kom je al een heel eind. Klaar? Waar komt je plant te staan? Dat is natuurlijk heel erg belangrijk. Sommige planten mogen echt niet in de zon staan. Daar worden ze niet gelukkig van. Een cactus bijvoorbeeld, wordt daar juist wel heel blij van. Maar past deze bij jouw stijl en type mens?

IKEA Woonboulevard Heerlen plantenmens
IKEA Heerlen

Groene vingers

Heb je wel of geen groene vingers? Er bestaan een groot aantal kamerplanten waarvoor je geen groene vingers nodig hebt. Hele dankbare planten zijn Sansevieria (Vrouwentong), de Monstera (Vingerplant), de Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides, ook makkelijk en leuk om te stekken), de Yucca, de Erwtenplant (Senecio rowleyanus) en meer. Heel hip, maar ook goed te combineren bij elke stijl. De keuze van de pot speelt een grote rol bij het bepalen van de stijl. Kom eens een kijkje nemen in het ruime assortiment potterie of laat je adviseren door één van de medewerkers bijSTOX. Ben je heel stipt en vergeet je niet om je planten water te geven? Ga dan bijvoorbeeld voor een mooie tropische plant als de Alocasia (Olifantoor), Calathea of voor Varens. Helemaal handig is een terrarium. Dit is een afgesloten vaas of pot gevuld met mini planten. De plantjes hebben geen verzorging nodig doordat ze leven op gerecyclede zuurstof, water en voedingsstoffen. De planten in een terrarium bouwen zo zelf hun eigen ecosysteem op. Je kunt een terrarium kopen of er zelf één maken, dat is natuurlijk veel leuker.

DIY bijSTOX Woonboulevard Heerlen terrarium plant
bijSTOX

Kijk eens met andere ogen naar je plant

Tegenwoordig is er een heel groot aanbod van hangplanten in potten of planthangers, zowel bijSTOX als bij IKEA Heerlen. Bovendien heb je de groene plant, de bloeiende plant of de tuinplant (eenjarig perkgoed of zomerbloeiers en vaste planten voor in de tuin). Verzorging hebben ze allemaal nodig natuurlijk. De één wat meer dan de ander. Ook heeft elke plant even nodig om zich aan te passen in je huis of tuin. Ze moeten even wennen aan de plek, het licht en de luchtvochtigheid. Controleer wel altijd of je plant voldoende water heeft. Dat doe je door aan de grond te voelen, niet alleen aan de bovenkant en door gebruik te maken van een watermeter. Heb je nog tips en advies op maat nodig? Kijk in winkel op de labels en lees goed waar de plant mag staan of maak een gezellig praatje met de bijSTOX plantenliefhebber. Zo kom je erachter welk plantenmens jij bent!

bijstox-grote-kamerplant-kopen

Ook interessant