Zacht, sfeervol, licht en rustig. In de zomer willen we ons omringen met vrolijke kleurtjes. Dat kan fel, maar voor wat meer rust gaan we juist voor poederachtig pastel. Het zijn kleuren die je omarmen en je woning dat gevoel van thuiskomen geven. Heel goed te combineren met aaibare stoffen en pure materialen, denk aan licht hout voor een Scandinavische touch en ronde vormen en vloeiende lijnen voor dat fabulous fifties gevoel en een vleugje nostalgie. Weg met al die somberheid, we gaan voor zonnig optimisme!

Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen

Stap 1
In de zomer houden we het graag fris en luchtig in huis. Pastellen zorgen voor sfeer en houden je interieur toch licht, the best of both worlds. Ga voor een muur in een zachte tint in je lievelingskleur. Waar word je blij van? Zacht oranje, roze of geel? Of juist licht groen, blauw of paars? Kies een hoofdkleur en laat deze in diverse schakeringen terugkomen. Of combineer deze hoofdkleur met een accentkleur, dat kan fel of ook pastel zijn. Hier word je vanzelf vrolijk van.

   Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen

Stap 2
Met pastellen kun je alle kanten op qua materiaalgebruik. Het verzacht het stoere, harde beton of het robuuste zwarte staal. In een setting met veel brocante meubeltjes mag pastel natuurlijk niet ontbreken en ben je van de Scandinavische stijl dan geeft pastel net dat juiste accent aan het lichte hout. Leuk is ook het combineren van pastel met jaren 50 design waar vaak verschillende materialen zoals glas, hout, kunststof en glanzend metaal mooi samen komen in een meubelstuk.

Woontrend Pretty Pastel Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen

Stap 3
We hebben onze favoriete kleuren uitgekozen en dit gecombineerd met de materialen die ons het meest aanspreken. Nu nog comfort toevoegen met de juiste stoffering. Zachte plaids of meerdere kussens op de bank kunnen net dat juiste accent geven. En de gordijnen? Die zijn licht en vallen soepel aan beide kanten van het raam naar beneden. Een mooi geknoopt wandkleed doet het ook goed bij deze sfeer, voor nog wat extra zachtheid aan de muur.

Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen Woontrend Pretty in Pastel Woonboulevard Heerlen

Stap 4
Waar zouden we zijn als ons het wonen niet praktisch gemaakt wordt? Ook meubels moeten vooral functioneel zijn, doen wat ze moeten doen. Vorm volgt functie. Een minimum aan versieringen en vloeiende lijnen, denk aan eenvoudige ronde poten onder je dressoir of bank. Of één of meerdere salontafels met organische vormen of verlichting die speels oogt door de rondingen. De zachtheid van pastel wordt nog eens extra verzacht door vloeiende vormen.

Woontrend Pretty in Pastel Woonboulevard Heerlen Woontrend Pretty in Pastel Woonboulevard Heerlen

Stap 5
Accessoires maken een interieur helemaal af en mogen bij deze Pretty in pastel sfeer dan ook niet vergeten worden. Een zomers boeket met bloemen in alle kleuren van de regenboog zorgen voor een fris accent. Ook planten mogen niet ontbreken voor wat leven in de brouwerij. En accessoires met goudaccenten en vintage glaswerk staan perfect bij al deze zachtheid en maken het plaatje helemaal af.

Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen gouden accentWoontrend Pretty Pastel

Stap 6
Een vintage vloerkleed met een verweerd motief past goed. En ook strepen, stippen en andere patronen zoals de populaire zeshoek zorgen voor wat extra spanning. Planten en bloemen vormen een grote inspiratiebron, dessins met een mooi motief uit de natuur doen het dan ook goed bij dit zachte Pretty in pastel.

Woontrend Pretty in pastel Woonboulevard Heerlen

Ook interessant