Kleur heeft veel invloed op de sfeer in huis. Maar welke kleuren passen bij elkaar en welke tinten zijn geschikt voor de ruimte? Zes tips over kleur in je interieur.

Tip 1

Test een kleur uit op de muur zelf. Zo kun je het beste zien hoe het licht er gedurende de dag op valt en wat dat met de kleur doet. Je zult zien dat het resultaat anders is dan op het staaltje en ook nog eens verandert gedurende de dag. Een kleurtester is dan ook de investering waard.

Tip 2

Heb je een kleine ruimte? Ga voor lichte tinten om de kamer zo ruimtelijk mogelijk te houden.

Bed with pink bedding

Tip 3

Heb je een laag plafond? Kies de kleur van het plafond lichter dan de tint op de muren, zo lijkt deze hoger en dat geeft een ruimte letterlijk wat meer lucht.

Tip 4

Heeft je ruimte te weinig sfeer? Met donkere kleuren voeg je knusheid toe. De muren omarmen je als het ware en dat doet veel voor de gezelligheid in huis.

Black Interior with Armchair

Tip 5

Ga voor een mix van neutrale tinten zoals wit, beige, bruin, grijs en zwart als basis voor je kleurplan.

Dining room with grey bed

Tip 6

Wil je wat meer pit? Dan voeg je aan de neutrale tinten een echte kleur toe, denk aan groen, blauw, geel, oranje of rood bijvoorbeeld. Net wat je mooi vindt. Mag het nog meer hebben? Dan kies je hier diverse tinten in of je combineert het nog met een accent in een andere kleur.

Classic green interior with sofa. 3D render interior mock up.

Ook interessant